You are currently viewing Η Ζωή Ασουμανάκη στις 15 ομορφότερες φιναλίστ του κόσμου ανάμεσα σε 72 χώρες και 1η στην ευρωπαϊκή ήπειρο!

Η Ζωή Ασουμανάκη στις 15 ομορφότερες φιναλίστ του κόσμου ανάμεσα σε 72 χώρες και 1η στην ευρωπαϊκή ήπειρο!

Η Μις Ελλάς 2022 Ζωή Ασουμανάκη εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Miss International 2023 που πραγματοποιήθηκε χθες στο Τόκυο της Ιαπωνίας, κατακτώντας μία θέση στην κορυφαία 15αδα αλλά και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η μελαχρινή καλλονή με καταγωγή από την Κρήτη εντυπωσίασε με την εμφάνιση και την προσωπικότητά της τους διοργανωτές και τους κριτές, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της στη πρωτεύουσα της μακρινής Ιαπωνίας, αλλά και τους χιλιάδες θαυμαστές των διαγωνισμών ομορφιάς, υμνώντας τη μεσογειακή ομορφιά της.

Ο διαγωνισμός Miss International στοχεύει κυρίως στην προώθηση της διαφορετικότητας των πολιτισμών, ενθαρρύνοντας τις υποψήφιες να προβάλλουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κουλτούρας που εκπροσωπούν.

Η Ζωή με τη παραδοσιακή Κρητική στολή ζωντάνεψε για λίγα λεπτά στην σκηνή του διαγωνισμού την ιστορία της Κρήτης και των περήφανων γυναικών της, φορώντας τη Σφακιανή φορεσιά. Στο γιλέκο και τη φούστα, η οποία κεντήθηκε στο χέρι από τη σχεδιάστρια του Κρητικού Αργαστηρίου, Βαμβουκά Εύα, είναι αποτυπωμένη η έμπνευση των Κρητών από τη φύση και την ιστορία της περήφανης νήσου κατά τα βάθη των αιώνων.

Ο διαγωνισμός επιδείχνοντας σεβασμό στις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις των λαών που συμμετέχουν, αποφάσισε για 2η χρονιά να παραλείψει την παρουσίαση των υποψηφίων με μαγιό ζωντανά επί σκηνής και αντί αυτού να συμπεριλάβει βίντεο της εμφάνισης τους με μπικίνι ή μπουργκίνι παρουσία μόνο της κριτικής επιτροπής, χωρίς κοινό.

Μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ανακηρύχθηκε η Miss Venezuela Andrea Rubio, 1η Αν/κή Miss Colombia Sofia Osio Luna, 2η Αν/κή Miss Peru Camila Diaz Daneri και 3η Αν/κή η Miss Philippines Nicole Borromeo.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ζωή Ασουμανάκη ξεκίνησε από το θεσμό των Κρητικών Καλλιστείων με τον τίτλο Μις Κρήτη 2021.

Τα Παγκρήτια Καλλιστεία με συνέπεια αναδεικνύουν κάθε χρόνο την κρητική γυναικεία ομορφιά συμβάλλοντας στην προβολή του νησιού μας σε όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση